New building for the Zentrum für Gehör und Sprache Zürich

Location Zurich

Programme Residential and lunchtime group building for four residential and two lunchtime groups for children and young people with hearing and/or speech impairments
1st basement – ground floor: area for lunchtime groups and the kitchen for the entire complex,
1st floor – 4th floor: area for residential groups,
photovoltaic system on the roof,
new underground parking under the existing playground

Competition September – December 2023

Gross Floor Area 4‘459 m2

Competition Organzier Hochbauamt Kanton Zürich

Team G/G Mike Guyer, Stefan Thommen, Michèle Favre, Pauline Golüke

Landscape Architecture Bischoff Landschaftsarchitektur GmbH, Baden

Structural Engineer WaltGalmarini AG, Zurich

Building Services Engineer 3-Plan AG, Winterthur

Building Physics Engineer Kuster & Partner AG, Zurich

Visualization OVI Images GmbH, Baden

Photos Model: Modellbau Zaborowsky GmbH, Zurich